duminică, 9 iulie 2017

Nu există NU POT, ci doar NU VREAU!!!


Ce este iertarea?

Tu ce faci când nu poți ierta?
Cu siguranță ai iertat multe în viață, însă pot exista și lucruri peste care ai trecut mai greu, lucruri pe care le ai încă în mintea ta. Lucruri care te pot face uneori să te întorci în trecut, să te macine în prezent fără a fi măcar constient de asta.

Răspunsul  găsit în Biblie: Iertarea este actul prin care trecem cu vederea greșeala cuiva. În Biblie, cuvântul grecesc tradus prin „iertare” înseamnă literalmente „a renunța”.

The Shack este un film care te învață să ierți. Filmul este o călătorie spirituală a unui tată, care a suferit o tragedie în familie. In pragul depresiei, își pune la îndoială  cele mai adânci convingeri ale sale și se confruntă cu o criză a credinței. Primește o scrisoare misterioasă, îndemnându-l să meargă la o baraca abandonată, care are legătură cu dispariția fiicei sale . În acest loc, descoperă adevăruri importante, care vor transforma înțelegerea tragediei sale și îi vor schimba viața pentru totdeauna.

 "Călătoria spirituală a lui Mack reprezintă o reîntoarcere către sine, o retransformare în care integrarea traumei îi reconfigurează și reactualizează întreaga existență."


"După răpirea și presupusa moarte a celei mai tinere fiice a lui Mack Phillips primește o scrisoare și are suspiciunea că e de la Dumnezeu care îi cere să se întoarcă in The Shack, unde fica lui ar fi fost ucisă. După ce o contemplă, își părăsește casa pentru a merge la The Shack pentru prima dată de la pierderea ficei lui și întâmpină ceea ce își va schimba viața pentru totdeauna."
Poate simți că Dumnezeu te-a parasit, că oamenii sunt rai si nu te poți baza pe nimeni, că nu e nimeni acolo pentru tine...

The Shack este un film interesant prin mesajele pe care le transmite și mai ales pentru invitația la meditația despre sine.A te cunoaște, a nu te judeca și a nu judeca, a ierta, sunt pași importanți pe care îi poți face pentru  a-ți redescoperi copilul interior si a-l lăsa să se joace din nou.

A ierta,  are un alt înțeles și da...

O vorbă care mi-a fost dragă mereu, și pe care o repet de câte ori e nevoie, transpusă în acest film în fapte:

Nu există NU POT, ci doar NU VREAU!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate